Wat is er fijner dan samen met je baby te ontspannen en te genieten? Baby massage is een fijn en bewust 1 op 1 moment met je baby maar het is nog zoveel meer dan dat!

 

Babymassage (shantala) is een eeuwenoude traditie afkomstig uit India. Shantala is een ritmische liefdevolle aanraking. Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Aangeraakt worden is één van de belangrijkste levensbehoeftes, naast voeding en rust. Een massage geeft veiligheid en troost. 

Een liefdevolle en bevestigende aanraking geeft een veilige hechting en het werkt voor baby’s maar uiteraard ook voor wat oudere kindjes ontspannend en kalmerend.

Een aantal andere voordelen van babymassage:

- Geeft rust en ontspanning

- Geeft zelfvertrouwen

- Maakt je kindje lichaamsbewust

- Bevordert de spierontwikkeling, motoriek en bevordert de doorbloeding

- Heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering

- Stimuleert het immuunsysteem

- Kan een huilpatroon doorbreken door focus op wat anders

- Versterkt de band tussen ouder en kind

 

Naast de massage staat ook de baby yoga tijdens de les centraal. 

Babyyoga is een heerlijke speelse en gezonde manier om contact te maken, verbinden. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Baby yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen goed voor baby’s. Yoga draagt onder andere bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel.

En minstens zo belangrijk! Het versterkt de band tussen jou en je kleintje.

 

De cursus baby massage is bestemd voor moeders, vaders of verzorgers met baby's vanaf ongeveer 6 weken.  Een moment puur en alleen voor jou en je baby in een rustige en ontspannen sfeer. De lessen duren ongeveer anderhalf uur. Naast de massage die maximaal een half uurtje duurt komen er ook andere onderwerpen aan bod zoals: draag en tiltechnieken, darmkrampjes en andere baby kwaaltjes, het gebruik van oliën en voorkeurshoudingen. 

(let op! medische problemen kunnen we niet oplossen. raadpleeg daarvoor altijd een medisch specialist).

 

De cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer 60 a 75 minuten. Het masseren zal niet langer dan een half uur zijn, maar zo kan er soepel en ontspannen omgegaan worden met de wensen van jouw baby (wakker worden, voeden, verschonen e.d.) En is er genoeg voor de baby yoga en diverse onderwerpen. 

 

Aanmelden kan via het contact formulier op deze website of door een berichtje te sturen via whatsapp naar: 0651246132