Zwangerschapsyoga en complete voorbereiding op je bevalling

Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd!

Een zwangerschap is een hele bijzondere ervaring, waarbij je grote veranderingen doormaakt. Wanneer je een druk bestaan hebt, is het soms lastig om je zwangerschap bewust te beleven, mee te groeien en contact te maken met het kindje in je buik. 

Zwangerschapsyoga kan je helpen om deze unieke en bijzondere periode met aandacht en meer rust te beleven, hoe druk de wereld om je heen misschien ook is.

Tijdens mijn lessen zwangerschapsyoga komen er veel zachte yogahoudingen/pilatesoefeningen voorbij vanuit de Do-In yoga, de hatha, vinyasa en yinyoga die voor iedereen toegankelijk zijn. Do-In is een yogavorm die je kan helpen energiek, soepel en gezond te blijven tijdens je zwangerschap.

Het zijn fijne rustige, soms ook wat pittigere houdingen gericht op rekken en strekken en het versterken van de spieren, maar ook gericht op het soepel blijven en het voorkomen en/of verminderen van bepaalde zwangerschapsklachten. 

Naast alle fijne houdingen, zijn mijn zwangerschapsyogalessen ook een complete voorbereiding op de bevalling en zorgen ervoor dat je zowel lichamelijk als mentaal zeer goed voorbereid bent op de geboorte van je kindje en de periode daarna. Dit maakt de lessen uniek! Je kunt de lessen dus zeker zien als volwaardige bevalcursus. Een andere cursus volgen naast de lessen zwangerschapsyoga kan natuurlijk altijd maar is dus niet persé nodig. Optioneel geef ik ook af en toe een partneravond waarin ik uitleg, tips en massagetechnieken voor mee geef voor tijdens de bevalling.

De lessen zijn een heerlijk moment voor jezelf om bewust bij je zwangerschap stil te staan, jouw zwangerschap centraal te zetten en te genieten van het groeiende kindje in je buik.

 

Wat kun je verder verwachten tijdens de lessen?

-Fijne zachte yogahoudingen en oefeningen die toegankelijk zijn voor iedereen, ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan 

-Ademhalingstechnieken die je helpen tijdens de bevalling

-Aandacht voor het bekken en de bekkenbodem

-Duidelijke en eerlijke informatie en tips over de zwangerschap en de bevalling

-Oefeningen zodat jij je kunt focussen op het geboorteproces zonder afleiding door je gedachten en/of de omgeving

-Oefeningen gericht op het omgaan met angsten en onzekerheid rond de geboorte

-Heerlijke ontspanningsoefeningen

-Shiatsu (zelf) massage (door de kleding heen) ter verlichting van zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, brandend maagzuur, slapeloosheid en bekken en rugklachten en shiatsupunten die zich richten op de bevalling. 

- complete voorbereiding op de bevalling

- een partneravond mocht hier behoefte aan zijn


Tot slot kan het heel erg fijn zijn om contact te hebben met andere zwangere vrouwen en is er ruimte om van alles met elkaar te delen.

 

Voor meer informatie en/of aanmelden stuur een berichtje via het contactformulier.